Chimichurri

Besloten website

Chimichurri

maart 3, 2018 Tussengerechten 0

Chimichurri
Auteur: 
Recipe type: Bijgerecht
Cuisine: Spanish
Prep time: 
Total time: 
 
Salsa chimichurri voor op rood vlees.
Ingrediënten
  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 4 eetlepels peterselie
  • 1 tomaat
  • 2 knoflooktenen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke eetlepel korianderzaad
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel zout
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels sherryazijn
Instructies
  1. Salsa Chimichurri (chimichurri saus)
  2. Snij basilicum, organo en peterselie heel fijn. Snij de tomaat in hele kleine blokjes en de knoflooktenen fijn.
  3. Wrijf het korianderzaad fijn in een vijzel.
  4. Meng alle kruiden, zout, tomaat en knoflook door elkaar en schenk de olijfolie en azijn erover. Roer alles goed om.
  5. Laat een paar uur op kamertemperatuur staan zodat de smaken mooi met elkaar mengen.
  6. Vreselijk lekker op een stukje gegrild vlees. Grill bijvoorbeeld een biefstuk in een grillpan, snij in plakken en leg op wat rucola. Lepel royaal de chimichurri erover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: