Kaas-uienbrood

Besloten website

Kaas-uienbrood

maart 16, 2018 Starters Tussengerechten 0

Kaas-uienbrood
Auteur: 
Recipe type: b
Cuisine: Nederlandsch
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Heerlijke uien-kaasbrood met verse kruiden.
Ingrediënten
  • 300 gram water
  • 500 gram tarwebloem + ongeveer 50 gram extra
  • 7 gram gist
  • 9gram zout
  • 10gram suiker
  • Handvol zongedroogde tomaatjesop olie
  • 100 gram geraspte kaas (ik had jong, voor een pittigere variant gebruik je oude kaas)
  • 2 grote uien
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • tijm en rozemarijn om er over te snipperen (tussen uien en kaas)
  • olie of boter om in te bakken
Instructies
  1. Snijd de uien en de knoflook fijn en smoor deze in olie of boter tot ze glazig zijn.
  2. Op het eind te gesneden tomaatjes even opwarmen om te ontzuren. Maak wat op smaak met peper en zout .Zet de uien weg, zodat ze kunnen afkoelen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  3. Doe 2 eetlepels uien en wat kaas in een apart bakje, dit gebruik je later voor garnering. Doe het water, 500 gram tarwebloem en gist in je kneedmachine of broodbakmachine en kneed dit 5 minuten. Voeg dan het zout toe. (Als je gelijk zout toevoegd, dan heb je kans dat het zou je gist "dood" en dus zijn werk niet meer doet) Kneed het deeg in totaal ongeveer 15 minuten. Voeg dan de uien, alle kaas en evt. kruiden, laat dit goed door het deeg kneden. Het deeg is nu waarschijnlijk te nat, voeg eetlepel voor eetlepel wat bloem toe, tot het minder nat is en iets plakt aan de wandvan je kom. Doe het deeg over in een ingevette beslagkom en dek hem af, zet hem weg op een niet te koude plaats en laat het in ongeveer 1 uur in volume verdubbelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: