Geroosterde paprikasoep met mascarpone

Besloten website

Geroosterde paprikasoep met mascarpone

maart 16, 2018 Starters Tussengerechten 0

Geroosterde paprikasoep met mascarpone
Auteur: 
Recipe type: Starter
Cuisine: Italian
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Heerlijke smaakvolle en complexe soep die eenvoudig te bereiding is.
Ingrediënten
  • 6 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes
  • 6 el mascarpone
  • een handvol verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
  • zout en versgemalen peper
  • 1,2 liter groentebouillon
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Let de paprika op een bakplaat en roosterze 30 minuten, tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom, dek ze af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten staan, tot ze afgekoeld zijn.Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook 4 minuten. Voeg de tomaten en bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.Ontvel de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en doe het vruchtvlees met het vocht in een keukenmachine. Voeg de mascarpone toe. Giet de soep erbij, voeg de basilicum toe en pureer alles tot een glad geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi de soep voor het opdienen met verse basilicumblaadjes.
  2. Tips
  3. Inplaats van paprika’s roosteren en pellen, kantklare ontvelde puntpaprikain pot halen (Jumbo). Deze zijn in azijn water gezet, dus goed afspoelen in vergiet en eetlepel suiker bij het pureren.
  4. In plaats van verse tomaten, blikje met tomatenblokjes en pakje tomato frito saus (Heinz).
  5. Met het fruiten van de ui, later pas de knoflook toevoegen en een stukje Spaansepeper.
  6. Culinaire toevoeging: Basilicum olie.
  7. Kneus een handvol basilicum steeltjes en blaadjes in een steelpan. Gooi daar een goede olijfolie bij en verwarm dit 10 a 15 minuten op 80C. Giet die bij het opdienen (afgekoeld) een scheutje olie in de soep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: