Pizzadeeg

Besloten website

Pizzadeeg

maart 16, 2018 Hoofdgerechten 0

Pizzadeeg
Auteur: 
Recipe type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaans
 
Basisrecept pizzadeeg, simpel en makkelijk.
Ingrediënten
  • 1 kilo wit broodmeel van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’ of 800 g wit broodmeel van harde tarwe of Italiaanse bloem tipo ‘00’, plus 200 g fijne semolina of tarwegries
  • 1 afgestreken eetlepel fijn zeezout
  • 2 zakjes van 7 g gedroogde gist
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 6,5 dl lauwwarm water
Instructies
  1. Zeef de bloem en het zout op een schoon werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Roer in een kan gist, suiker, olijfolie en water door elkaar, laat het mengsel een paar minuten staan en giet het daarna in het kuiltje in de bloem. Roer de bloem geleidelijk met een vork van de zijkanten los en door de vloeistof. Ga hiermee door en neem steeds grotere hoeveelheden bloem tegelijk, tot de vloeistof verzadigd is. Bestuif nu je handen met wat bloem en werk daarmee de rest van de bloem door de massa. Blijf kneden tot je een mooi glad en elastisch deeg hebt. Leg de bal deeg in een grote, met bloem bestoven kom en stuif er ook nog wat bloem over. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur in een warme kamer staan, tot het in volume ongeveer verdubbeld is. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed en sla het deeg om de lucht eruit te drukken –dit noemen we het terugslaan van het deeg. Je kunt het nu meteen gebruiken of het verpakt in keukenfolie in de koelkast (of vriezer) bewaren tot je het nodig hebt. Als je het direct gaat gebruiken, moet je het deeg in net zoveel ballen verdelen als je pizza’s wilt maken –de hoeveelheid deeg is genoeg voor zes tot acht middelgrote pizza’s.
  2. Bron : Kookboek Thuis bij Jamie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: